Slagwerkmuziek

Slagwerkmuziek zoals Concertwerken en Loopmarsen van OOR CREATIE zijn uniek en spannend voor het Publiek. Hierbij wordt de technische uitdaging voor de spelers zeker niet wordt vergeten! Alle Slagwerk bladmuziek voor Drumband, tamboerkorps en percussie ensemble is hier te vinden.

Verandering van de slagwerk bladmuziek

Slagwerkmuziek

Double Power – Twan Cox – Krachtige loopmars

Slagwerkmuziek is natuurlijk al bijna net zo oud als de mens zelf. De afgelopen decennia is de slagwerk bladmuziek in Nederland echter in een snel tempo veranderd. Slagwerk muziek is al lang niet meer het traditionele Tamboerskorps. Instrumenten als de MarimbaVibrafoonGlockenspiel, XylofoonCrotales zijn bijna standaard in elke slagwerkgroep te vinden.

Het gevolg hiervan is dat de composities ook steeds vaker de zware klassieke kant op gaan en steeds meer werken gecomponeerd worden met blaasmuzikanten erin. Ondanks dat deze ontwikkeling geweldige muziek oplevert is de grens wel aan het vervagen. Onze slagwerkconcertwerken gaan in al deze aspecten mee maar vergeten bijna nooit wat het publiek en de muzikanten verwachten van een slagwerkgroep. Luister daarom zeker eens naar Intro en Te deum van Twan Cox echte slagwerk muziek werken met een zware slagwerk “Bite” erin.

Te Deum, de klassieke intro tune van het Eurovisie Song Festival, is door Twan heerlijk vertolkt in een slagwerkcompositie. Het werk begint klassiek waarna het overgaat in een muziekwerk met veel krachtige percussie instrumenten.

Intro is speciaal geschreven voor drumbands of percussie ensemble groepen die hun concert krachtig willen openen. Direct vanaf de start is het publiek letterlijk wakker geschud. Voor de slagwerkers zelf is het werk altijd heerlijk om te spelen.

Bladmuziek slagwerkmuziek - Mo Ghile Mear - Twan Cox

Mo Ghile Mear – Twan Cox

Zoek je het meer klassieker en creatiever dan zijn werken dan kun je gestemd slagwerk ook heel erg goed combineren met zang. Een goed voorbeeld hiervan is Mo Ghile Mear. Deze geweldige slagwerk versie is gecomponeerd naar het voorbeeld van de bekende groep “The celtic woman”. Dit werk bevat een geweldige slagwerk battle voor twee muzikanten.

Kortom een geweldige selectie van drumband bladmuziek  is te vinden in onze catalogus. Laat bij onze muziekwerken gerust een review achter!

Slagwerkmuziek:

Luister naar onze slagwerk muziek in deze playlist. Elk muziekwerk in deze lijst is te vinden in onze catalogus. Hier kunt u gerust een beoordeling achterlaten! Wilt u uw eigen opnamen ook op onze website delen? Stuur ons dan een link via het contact formulier!