Malletband Bladmuziek

Nieuwe en moderne composities voor malletbands.  Bekijk onze bladmuziek voor malletband.

Malletband muziek:

Luister naar onze malletband muziek in deze playlist.  Elke compositie is terug te vinden in onze webshop. Wij passen waar mogelijk onze muziek aan zodat deze op maat gemaakt is voor uw malletband.

Malletband bladmuziek

Drumbands zijn de afgelopen decennia flink veranderd. Slagwerk muziek is al lang niet meer het traditionele Tamboerskorps. Instrumenten als de Marimba en Xylofoon of Crotales zijn bijna standaard Naast ongestemde slagwerkinstrumenten, in elke slagwerkensemble  te vinden. De naam Malletband  is daarom toepasselijker geworden en wordt tegenwoordig dan ook vaker gedragen door de slagwerkgroepen in nederland.

danse macabre  Malletband bladmuziek

danse macabre Malletband bladmuziek

Het gevolg hiervan is dat de composities ook steeds vaker de zware klassieke kant op gaan en steeds meer werken gecomponeerd worden met blaasmuzikanten erin. Ondanks dat deze ontwikkeling geweldige muziek oplevert is de grens wel aan het vervagen. Onze slagwerkconcertwerken gaan in al deze aspecten mee maar vergeten bijna nooit wat het publiek en de muzikanten verwachten van een slagwerkgroep. Luister daarom zeker eens naar Danse Macabre van Twan Cox een klassiek werk welke perfect is voor uitvoering met een malletband.