Bladmuziek Slagwerkgroep

Bladmuziek, voor slagwerkgroepen, van OOR CREATIE zijn uniek en worden nergens anders verkocht. De werken zijn geschreven voor het publiek en houden spanning goed vast. De technische uitdaging voor de spelers wordt hierbij zeker niet vergeten! Alle bladmuziek voor slagwerkgroepen zoals drumband en percussie ensemble is hier te vinden.

Bladmuziek slagwerkgroep Nederland

Bladmuziek Slagwerkgroep - Intro - Twan Cox

Bladmuziek Slagwerkgroep- Intro – Twan Cox

Slagwerkmuziek is de afgelopen decennia flink veranderd. Binnen de slagwerk scene in de wereld maar ook zeker in NederlandSlagwerk muziek is al lang niet meer het traditionele Tamboerskorps. Instrumenten als de Marimba en Xylofoon zijn bijna standaard naast de ongestemde slagwerkinstrumenten te vinden.

Het gevolg hiervan is dat de composities ook steeds vaker de klassieke kant op gaan en steeds meer werken gecomponeerd worden met blaasmuzikanten erin. Ondanks dat deze ontwikkeling geweldige muziek oplevert is de grens wel aan het vervagen. Onze slagwerkconcertwerken gaan in al deze aspecten mee maar vergeten bijna nooit wat het publiek en de muzikanten verwachten van een slagwerkgroep. Luister daarom zeker eens naar Intro en Te deum van Twan Cox echte slagwerk muziek werken met een zware slagwerk “Bite” erin.

Melodisch slagwerkensemble - Te Deum - Twan Cox

Melodisch slagwerkensemble – Te Deum – Twan Cox

Te Deum, de klassieke intro tune van het Eurovisie Song Festival, is door Twan heerlijk vertolkt in een melodisch slagwerkgroep compositie. Het werk begint klassiek waarna het overgaat in een muziekwerk met veel krachtige slagwerk instrumenten.

Intro is speciaal geschreven voor melodisch slagwerkgroep die hun concert krachtig willen openen. Direct vanaf de start is het publiek letterlijk wakker geschud. Voor de slagwerkers zelf is het werk altijd heerlijk om te spelen.

Zoek je het meer klassieker en creatiever dan zijn werken dan kun je Melodisch slagwerk ook heel erg goed combineren met zang. Een goed voorbeeld hiervan is Mo Ghile Mear. Deze geweldige slagwerk versie is gecomponeerd naar het voorbeeld van de bekende groep “The celtic woman”. Dit werk bevat een geweldige slagwerk battle voor twee muzikanten.

Slagwerkmuziek:

Luister naar onze Slagwerkmuziek.

Kortom een geweldige selectie van bladmuziek voor slagwerkgroepen is te vinden in onze catalogus. Laat bij onze muziekwerken gerust een review achter!