1945: Operation Blackcock

(1 klantbeoordeling)

102.79 Incl. BTW

Inzage Bladmuziek1945 Operation Blackcock 

Terwijl het grootste deel van Zuid-Limburg al is bevrijd verschansen de teruggetrokken Duitse legereenheden zich op een gebied tussen de maas en de roer/ Rur rivieren. Deze en veel kleinere beken en rivieren vormen een driehoek waar de geallieerden zich op vast lopen.

Om dit gebied, van net boven Sittard tot aan Roermond/ Geilenkirchen te bevrijden starten te geallieerden op 14 januari aan een militaire missie genaamd “Operation Blackcock”.  De missie duurt 13 dagen. Het gebied wordt ook wel boerderij voor boerderij terug gewonnen. En in de kleine dorpjes wordt fel gevochten.

Het werk vertaalt de spanning in de aanloop naar de missie, de gevechten maar vooral ook de belangrijke overwinning die tijdens deze missie geboekt wordt. In een mooie hymne worden de bevrijders geëerd en de doden herinnerd.

De ietswat markante naam van het werk “blackcock” refereert naar de black grouse of de Korhoen. Ook wel bekend van de whiskey fles “the famous grouse”.

Meer lezen over Operation blackcock?  Bekijk dan de onderstaande websites:

 

 

Artikelnummer: 1003 Categorieën: ,

Extra informatie

aantal stemmen

Componist

Concert/ Mars

Divisie

Duur

9:02

Instrumenten

, , , , , , , , , , , , , ,

Soort muziekgezelschap

1 beoordeling voor 1945: Operation Blackcock

  1. Kees van der Plas

    Dit werk van Twan is indrukwekkend. Er wordt in 1945: Operation Blackcock gezocht naar klankkleuren in de mallets. Het hebben van drie marimba’s (waaronder een 5 okotaafs) is wel een must. Mede door de prima orkestratie, is het heel goed mogelijk sfeer in te kleuren. Zo ontstaat er een spannend geheel dat recht doet aan het verhaal van dit werk.
    1945: Operation Blackcock studeert makkelijk in: er is snel resultaat. Er zijn wat passages met uitdagingen, maar in het algemeen is het zeer goed speelbaar. Het publiek waardeert dit werk erg hoog!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *